Oppdragsgiver Entra ASA har de siste årene utviklet store deler av Tullinkvartalet i Oslo sentrum, hvor Mad arkitekter står bak det nye universitetsbygget Domus Juridica og rehabiliteringen av Kristian Augusts gate 13 og 21. Kristian Augusts gate 21 ble opprinnelig oppført som boligbygg i 1856 av arkitekt og byggmester Thøger Binneballe. I 1899 kjøpte predikant Otto Treider eiendommen og etablerte Otto Treiders Handelsskole, som holdt til i bygget frem til 2012. Bygningen er det eneste bevarte eksemplet på den første murgårdsbebyggelsen i strøket, og ble derfor fredet i 2013. Under oppføringen av Domus Juridica, som sto ferdig i 2019, ble bygningen rehabilitert utvendig.
I 2022 startet prosessen med det britiske medlemssamfunnet The Conduit som leietaker, og Mad arkitekter har i tett samarbeid med interiørarkitektene i Sane og London-baserte Cavendish Studios arbeidet frem prinsippene for den innvendige rehabiliteringen.
The Conduit Oslo er fylt med ulike restauranter, barer og arrangement- og møterom, og vil ha et stort kulturprogram gjennom året, med arrangementer, møter og samlinger som er delvis åpne for alle og delvis kun for medlemmer.
Bygningen omfatter totalt fem etasjer med restaurant og barer i kjeller, første og andre etasje, en stor sal for arrangementer i tredje etasje, samt lounge og møterom på loftet. Alle arealene er sosiale, men likevel i høy grad tilrettelagt for arbeid, samtaler og møter. I tillegg er det egne rom for møter og private middager, samt bibliotek og lounge.
I arbeidet er det blitt lagt vekt på å fremheve byggets kvaliteter, tilfredsstille dagens krav og å få inn ønskede funksjoner. Ettersom hovedtrapperommet er fredet, har det i dialog med Byantikvaren blitt utarbeidet prinsipper for å tilbakeføre inngangsparti og trapperom til slik det kan ha sett ut på 1930-tallet, da det ble utført en større ombygging.
Sammen med teamet ble det gjort en grundig kartlegging av det eksisterende bygget, hvilke overflater som skulle tas vare på, og hva uttrykket skulle bli. Gamle teglvegger ble eksponert og filset, rupanel slipt og beiset, og originale tregulv fra 1860 ble hentet frem og slipt istedenfor å legge nytt gulv. Et viktig prinsipp var å forsøke å gjenbruke materialer som ble fjernet i prosessen, for eksempel i de nye trappene hvor gamle gulvbord er tatt i bruk som trappetrinn.
Resultatet er en kombinasjon av historiske elementer som er blitt hentet frem, og nye elementer preget av kunstnerisk utsmykning og presisjonshåndverk. Den faste innredningen er spesialtegnet av Sane og plassbygget, og store deler av møblement og belysning er kuratert gjenbruk.