Devie’s Donuts

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har Devie’s Donuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse.

Tema:
Interiør, transformasjon
Sted
Ålesund
Areal:
70m2
Status:
Ferdigstilt
Material:
Oppdragsgiver:
Devie’s Donuts
Samarbeidspartner:

Folkene bak Devie’s Donuts ønsket å skape et møtested for både lokale og turister i byen. I det grå været, som preger byen store deler av året, skal den lille cafeen være et lyspunkt i hverdagen og utstråle skaperglede og kreativitet. Den siste tiden har serveringskonsepter, som Arkivet bar og Apotekergata No.5, vært med å trekke folk til denne siden av Brosundet og Devie’s Donuts er dermed i godt selskap når de nå er med å utvikle nabolaget.

Sane ble tidlig koblet på for å skape lokaler med sterk identitet. Som bakgrunn for arbeidet lå ambisjonen om å utvide konseptet til en kjede i innland og utland. Den grafiske profilen ble utviklet av det lokalet kontoret Vest studio og sammen skapte vi en merkevare, som kan benyttes uavhengig av lokasjon. Det ble derfor valgt å eksponere så mye som mulig av lokalets opprinnelige flater og la nye elementer stå som kontrast til det eksisterende. På denne måten kan man tilpasse konseptet til ulike steder og samtidig sikre at det er gjenkjennbart. Vegger med gammel teglsten ble hentet frem og rehabilitert, og ventilasjonen lot vi være eksponert. Vi lot oss inspirere av det estetiske i en donut med ulike lag av deig, glossy/glinsende glasur og grov strøssel. Bardisken fikk høyglanset flis med en benkeplate av nordisk trefiner og topplate av resirkulert plast. Plastmaterialet er laget med tilslag av iskjeer i ulike farger og lever videre dermed videre både symbolsk og praktisk i nye lokaler.

Fargebruk er valgt ved å videreføre det grafiske eller som en komplettering av dette. Små referanser til virksomheten og bakeindustrien er tatt inn i detaljer og overflater. Belysningener en mer direkte oversettelse av strøssel i form av LED-armaturer, som sprer lyset rundt i cafeen på en leken måte. Kvalitet var et sterkt fokus og dette skulle gjenspeiles i produkter, brand og interiør og at konseptet skulle binde sammen alt. Vi har valgt overflater som er varige og tåler bruk over tid.

Info

Kontaktperson
Synne Bersvendsen
Interiørarkitekt MNIL, partner
Team
Firat Aysim
Bildekredittering
Kyrre Sundal
Miljøambisjoner
Dokumenter
Dokumenter

Devie’s Donuts

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har Devie’s Donuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse.

Tema:
Interiør, transformasjon
Sted
Ålesund
Areal:
70m2
Status:
Ferdigstilt
Material:
Oppdragsgiver:
Devie’s Donuts
Samarbeidspartner:

Lokalet er lite og intimt og det ble derfor tegnet en stor, felles sittebenk i u-form. Her kan folk sitte som gruppe, men også alene. Inventaret skulle være inviterende og barrieren mellom ansatte og besøkende lav. Derfor henvender de seg mot hverandre og man har god oversikt begge veier. Små bord ble festet direkte i sokkelen både med tanke på renhold og plassutnyttelse.

Info

Kontaktperson
Synne Bersvendsen
Interiørarkitekt MNIL, partner
Team
Firat Aysim
Miljøambisjoner

Devie’s Donuts

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har Devie’s Donuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse.

Folkene bak Devie’s Donuts ønsket å skape et møtested for både lokale og turister i byen. I det grå været, som preger byen store deler av året, skal den lille cafeen være et lyspunkt i hverdagen og utstråle skaperglede og kreativitet. Den siste tiden har serveringskonsepter, som Arkivet bar og Apotekergata No.5, vært med å trekke folk til denne siden av Brosundet og Devie’s Donuts er dermed i godt selskap når de nå er med å utvikle nabolaget.

Lokalet er lite og intimt og det ble derfor tegnet en stor, felles sittebenk i u-form. Her kan folk sitte som gruppe, men også alene. Inventaret skulle være inviterende og barrieren mellom ansatte og besøkende lav. Derfor henvender de seg mot hverandre og man har god oversikt begge veier. Små bord ble festet direkte i sokkelen både med tanke på renhold og plassutnyttelse.

Sane ble tidlig koblet på for å skape lokaler med sterk identitet. Som bakgrunn for arbeidet lå ambisjonen om å utvide konseptet til en kjede i innland og utland. Den grafiske profilen ble utviklet av det lokalet kontoret Vest studio og sammen skapte vi en merkevare, som kan benyttes uavhengig av lokasjon. Det ble derfor valgt å eksponere så mye som mulig av lokalets opprinnelige flater og la nye elementer stå som kontrast til det eksisterende. På denne måten kan man tilpasse konseptet til ulike steder og samtidig sikre at det er gjenkjennbart. Vegger med gammel teglsten ble hentet frem og rehabilitert, og ventilasjonen lot vi være eksponert. Vi lot oss inspirere av det estetiske i en donut med ulike lag av deig, glossy/glinsende glasur og grov strøssel. Bardisken fikk høyglanset flis med en benkeplate av nordisk trefiner og topplate av resirkulert plast. Plastmaterialet er laget med tilslag av iskjeer i ulike farger og lever videre dermed videre både symbolsk og praktisk i nye lokaler.

Info

Prosjektleder
Synne Bersvendsen
Interiørarkitekt MNIL, partner
Team:
Firat Aysim
Miljøambisjoner:
Dokumenter
Tema:
Bolig
Urbanisme, by- og stedsutvikling, sentrumsfortetting
Kultur
Næring og industri
Næring og industri
Sted:
Ålesund
Areal:
70m2
Status:
Ferdigstilt
Oppdragsgiver:
Devie’s Donuts
Material:
Samarbeidspartner:
Next
Previous
No items found.

Devie’s Donuts

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har Devie’s Donuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse.

Sted:
Ålesund
Areal
70m2
Status:
Ferdigstilt
Oppdragsgiver:
Devie’s Donuts
Material:

Devie’s Donuts

Blant historiske jugendbygg i Ålesund sentrum, har Devie’s Donuts flyttet inn i vakre Øwregate. Den lille cafeen serverer lunsjretter, kaffe og digge donuts laget fra bunnen av med naturlige råvarer. Sane har utviklet et interiørkonsept med sterk identitet, som kan tilpasses ulike lokasjoner ved fremtidig utvidelse.

Folkene bak Devie’s Donuts ønsket å skape et møtested for både lokale og turister i byen. I det grå været, som preger byen store deler av året, skal den lille cafeen være et lyspunkt i hverdagen og utstråle skaperglede og kreativitet. Den siste tiden har serveringskonsepter, som Arkivet bar og Apotekergata No.5, vært med å trekke folk til denne siden av Brosundet og Devie’s Donuts er dermed i godt selskap når de nå er med å utvikle nabolaget.

Lokalet er lite og intimt og det ble derfor tegnet en stor, felles sittebenk i u-form. Her kan folk sitte som gruppe, men også alene. Inventaret skulle være inviterende og barrieren mellom ansatte og besøkende lav. Derfor henvender de seg mot hverandre og man har god oversikt begge veier. Små bord ble festet direkte i sokkelen både med tanke på renhold og plassutnyttelse.

Sane ble tidlig koblet på for å skape lokaler med sterk identitet. Som bakgrunn for arbeidet lå ambisjonen om å utvide konseptet til en kjede i innland og utland. Den grafiske profilen ble utviklet av det lokalet kontoret Vest studio og sammen skapte vi en merkevare, som kan benyttes uavhengig av lokasjon. Det ble derfor valgt å eksponere så mye som mulig av lokalets opprinnelige flater og la nye elementer stå som kontrast til det eksisterende. På denne måten kan man tilpasse konseptet til ulike steder og samtidig sikre at det er gjenkjennbart. Vegger med gammel teglsten ble hentet frem og rehabilitert, og ventilasjonen lot vi være eksponert. Vi lot oss inspirere av det estetiske i en donut med ulike lag av deig, glossy/glinsende glasur og grov strøssel. Bardisken fikk høyglanset flis med en benkeplate av nordisk trefiner og topplate av resirkulert plast. Plastmaterialet er laget med tilslag av iskjeer i ulike farger og lever videre dermed videre både symbolsk og praktisk i nye lokaler.

Fargebruk er valgt ved å videreføre det grafiske eller som en komplettering av dette. Små referanser til virksomheten og bakeindustrien er tatt inn i detaljer og overflater. Belysningener en mer direkte oversettelse av strøssel i form av LED-armaturer, som sprer lyset rundt i cafeen på en leken måte. Kvalitet var et sterkt fokus og dette skulle gjenspeiles i produkter, brand og interiør og at konseptet skulle binde sammen alt. Vi har valgt overflater som er varige og tåler bruk over tid.

Info

Kontaktperson:
Synne Bersvendsen
Interiørarkitekt MNIL, partner
Team:
Firat Aysim
Miljøambisjoner:
Dokumenter
Dokumentnavn explain to you mistaken
Tema:
Næring og industri
Transformasjon
Sted:
Ålesund
Areal:
70m2
Status:
Ferdigstilt
Oppdragsgiver:
Devie’s Donuts
Material
Bildekredittering:
Kyrre Sundal
Samarbeidspartner: