For å skape interessante rom og variasjon er bygningskroppen brutt opp i 4 mindre volum. Høydene på de 4 volum trappes ned mot boligbebyggelsen sør-øst for tomten for å sikre lys og luft. Samtidig markeres nærheten til Økern T med et volum i 18 etasjer i nord-vest. Volumoppdelingen skaper i tillegg kvaliteter både i kontorlokalene og på gateplan. Innvendig gir oppdelingen mulighet for flere soner og mer intime rom enn hva som en vanlig for et kontorbygg i denne størrelse. Mot omgivelsene skapes en rekke plassdannelser og nisjer som gjør bygget interessant og attraktivt som oppholdssted for forbipasserende. Arkader langs fasadene er med til å invitere forbipasserende inn i bygget og gir mulighet for skjermet opphold ved kafe og kantineareal.
Atriet er byggets sentrale kommunikasjonsåre og samlingssted. Det hjelper den besøkende med å orientere seg allerede i 1. etasje. Oppover i etasjene skaper det en visuell forbindelse mellom de ulike plan samtidig som det gir lys og luft. Den organisk utformede hovedtrappen gir god mulighet for intern kommunikasjon hvis leietakere har lokaler i flere etasjer. Atriet er i tillegg forbindelsen opp til byggets felles takterrasse og det grønne skal være et bærende tema og understrekes med innbyggede plantekasser i trapp og brystning. I en typisk etasje er leietakerarealene plassert med tilgang fra det felles atrium og 2 kjerner som gir mulighet for å oppdele de ulike plan i 2 mindre leietaker enheter.
Landskapet og forholdet til omgivelsene er prioritert både på bakkeplan og på byggets 3 takterrasser. Takterrassene blir rekreative soner med mindre treer og bed og blir godt synlige fra kontorlokalene.
Målet er at Østre Aker vei 25 skal sertifiseres som Paris Proof BREEAM excellent. Dette gjennom at det arbeides aktivt med miljø og klima på alle plan. Tomten er allerede gunstig plassert i forhold til adkomst med offentlig transport. Det ligges i tillegg til rette for gode fasiliteter for syklende med gunstig plassert sykkelparkering og gode garderobefasiliteter. Ventilasjon og klimatisering av bygget prosjekteres med optimale dimensjoner på sjakter og en høy effektiv energisentral. Bærendekonstruksjon er prosjektert i prefabrikkerte betongelementer og skal bli et SirkBygg pilotprosjekt for demontering og om ombruk.
Materialitet
Byggets fasader består av modulære, prefabrikkerte elementer hvor tre, fibersement og glass utgjør det visuelle uttrykket. Naturlig treoverflate benyttes i de lavere etasjene, hvor man beveger seg langs bygget. Dette framhever de åpne og offentlige delene avbygget. I de øvrige etasjene er primært materiale fibersement som gir en vedlikeholdsfri og robust fasade. Glass og tettfelt kledd i aluminium er inntrukket og utgjør «åpningene» i fasaden. Åpningene markeres av en ramme i tre eller fibersement. Kjellerfasaden mot turdraget følger samme modulmål som resten av bygget og kledes i resirkulerte lakkerte sinusplater.