Det som alt for lenge har vært et gjenglemt område i sentrum, i skyggen av fjordbyutviklingen, har fått et nytt juridisk fakultet. Med Domus Juridica kommer et vrimlende studentliv. Snart åpner også et attraktivt byrom på innsiden av kvartalet med kafeer og restauranter.
Men for å få det til, må vi ha et regelverk som tilrettelegger for utvikling og innovasjon og vi trenger gode bestillinger med tydelig definerte verdi- og effektmål.
Målet med byvandringen var å vise Oslos ordfører forbilledlige eksempler på hvordan arkitekturen former samfunnet og skaper verdier for byen, menneskene og klimaet.
- Jeg ønsker at SV skal arbeide for å bidra til at arkitekturen kan brukes som et virkemiddel til å skape et varmere og rettferdigsamfunn der alle får ta del i fellesskapets muligheter og goder, var Riises bønn til ordføreren.
- Når Spaces flytter inn i sine nye lokaler i det nye ombruks-perlen, Kristian August gate 13, vegg i vegg med Domus Juridica, og Rebel i techclusteret i Universitetsgata 2, forvandles kvartalet til en kraftpakke av et teknologi- og kunnskapssenter. Og dette skjer ikke tilfeldig. Dette skjer takket være en gjennomarbeidet masterplan for hele området og god arkitektur som tilrettelegger for møteplasser, erfaringsdeling og innovasjon, understreker Riise. Her kommer det til å skapes mange nye arbeidsplasser, sier han.
Inspirert ordfører
Ordfører Marianne Borgen viste et stort engasjement og var svært interessert i å høre om planen, byggene og byrommene som nå tar form idet som blir Oslos nye hotspot.
- Jeg er veldig opptatt av og bevisst på hvor viktig virkemiddel arkitektur er, for å skape trygge, gode og inkluderende byrom. Denne turen var en fin bekreftelse på dette og en påminnelse om hvordan vi skal gå frem for å forme den rause og bærekraftige byen, vi vil at Oslo skal være, sa Marianne Borgen.
– Vi er svært takknemlig for innspill fra dere arkitekter til vårt nye partiprogram som skal legges frem før valget i 2021, avsluttet ordføreren Borgen, før hun takket for turen.
En del av prosjektet «Arkitektur skaper verdi»
Møtet med ordføreren er et initiativ i arbeidet med prosjektet «Arkitektur skaper verdi», som Arkitektbedriftene står bak og som Nicolai Riise deltar i.
– Med dette grepet får alle våre kunder sømløs tilgang til all vår spesialkompetanse. Samtidig styrker vi vår posisjon som et verdiskapende arkitektkontor, og kan levere enda bedre på det markedet ber om, sier konsernleder Nicolai Riise.
I fjor ofret vinneren nattesøvnen for å spille Mad arkitekters byutviklingsspill under Oslo Urban Week. I dag lanseres årets versjon, med 16 nye spillkarakterer inspirert av kjente fjes fra Oslos byutviklingsscene. Se de nye avatarene og prøv spillet her!