Mad skaper bygg, byer og tettsteder på lokalmiljøets, klimaet og naturens premisser. Med god arkitektur og design, i kombinasjon med kunnskap om lokalsamfunnets behov, står vi alltid på byens, lokalmiljøets og naturens side. Vi er vaktbikkje på prosjektene våre og følger dem helt til ferdigstillelse – og litt til.
Noen kaller oss rebelske, vi kaller det å være modige. For oss er hvert enkelt prosjekt ekstraordinært, og alle våre prosjekter skal bidra til en positiv og bærekraftig samfunnsendring.
Vi utfordrer alltid etablert praksis i søket etter nye og bedre svar på hvordan vi med arkitektur, design og kunnskap om by- og stedsutvikling kan møte klima- og samfunnsutfordringene på en bedre måte. Og vi utfordrer hverandre, kundene, rådgiverne og kommunene for å finne frem til den riktige løsningen for akkurat det stedet og den oppgaven vi til enhver tid jobber med.
I dag er vi ledende innen arkitektur og design basert på ombrukte materialer, og vårt mål er å ta en sterk posisjon innen ombruks- og gjenbruksarkitektur og -design både i og utenfor Norge.
I Mad-gruppen, med syv selskaper i fire byer, er våre ulike egenskaper og bakgrunn vår styrke. Vår unike sammensetning på tvers av fag og fjell gjør oss i stand til å skape suksess for våre kunder gjennom alle faser, helt fra mulighetsstudie til detaljert utforming og gjennom hele prosjektets levetid.
Vi feier for egen dør og sørger for bærekraftig drift av vår virksomhet.
Vi er nysgjerrige og åpne, optimistiske og modige.
Vi er nysgjerrige og åpne av natur, optimistiske til mulighetene vi har for å bygge en bedre fremtid, og modige i våre tilnærminger, løsninger og valg.
Vi bygger en bedre fremtid.
Kurt Singstad, Nicolai Riise og Trond Elverum
Selskapet ble stiftet av arkitektene Kurt Singstad, Trond Elverum og Nicolai Riise i 1997. De tre ble kjent på 90-tallet da de dro på jakt etter den store arkitekturdrømmen i byen mellom øst og vest. Det norske arkitektmiljøet i Berlin var lite på den tiden, noe som bidro til at de raskt ble kjent. De hadde til felles at de dyrket og delte interessen for det urbane.
Tiden i Berlin var preget av høy fokus på detaljer, presisjon og stolthet for faget. Denne mellomeuropeiske påvirkningen skulle vise seg å være et fortrinn da arkitektene flyttet tilbake til Oslo. Kompetansen de tilegnet seg i Berlin var ettertraktet. Etter noen år i et mellomstort norsk arkitektkontor fant de ut at de selv ville forme arkitekturen gjennom å starte et eget selskap.
Allerede i Berlin oppdaget de det som skulle bli deres største fordel. Kurt, Trond og Nicolai var alle ulike, og hadde stor respekt for hverandres sterke sider. Ambisjonen om å bli best lå også til grunn da Moderne Arkitektur og Design ble stiftet i 1997. De tre grunnleggerne så et tydelig behov for å etterlate et avtrykk på det som ble tegnet i Norge. Selskapet fikk etter hvert fotfeste i det norske arkitekturmarkedet, og fikk sitt store gjennombrudd med Statens byggeskikkpris i i 2005 for et boligbygg i Skippergata 12 i Oslo. Selskapet skiftet etter hvert navn til Mad arkitekter.
– Mad arkitekter har lykkes som arkitektkontor av flere årsaker. Den viktigste er verdiene som har vært med fra starten av: Mad tegner for byen og for menneskene som bruker den. Et prosjekt kan ikke betraktes alene uten å ta stilling til byen og området den inngår i. Med denne visjonen som utgangspunkt har vi gitt de ansatte tillit og muligheten til å utfolde seg, sier konsernleder Nicolai Riise.
Mad har vunnet en rekke priser for sin banebrytende arkitektur. Her er de viktigste:
DOGA-merket 2023
Gjenbrukshuset Festiviteten i Larvik
Betongtavlen 2022
Pir Ålesund
Bevaringspris 2022- Larvik kommune
Gjenbrukshuset Festiviteten
Årets transformasjonsprosjekt 2022- OMA Awards
Trekantblokka
Statens pris for byggkvalitet 2021
Kristian Augusts gate 13
DOGAs hedersmerke 2020
Kristian Augusts gate 13
Cityprisen 2020
Nygaardsplassen, Fredrikstad
Arnstein Arnebergprisen 2020
Nygaardsplassen, Fredrikstad
Cityprisen 2018
Media City Bergen
Iconic Award 2014
Madbygget/B11, Barcode, Oslo
Architizer A+ Awards 2014
Madbygget/B11, Barcode, Oslo
Oslo bys arkitekturpris 2012
Parkveien 5, Oslo
Statens Byggeskikkepris 2004
Boligbygg i Skippergata 12, Oslo
Styret i Mad AS består av Mads Bruun Høy (styreleder), Anja Solevågseide, Espen Starheim, Kurt Singstad, Andrea Gillow Kloster (ansattevalgt) og Magnus Asker Pettersen (ansattevalgt)
Mads etiske retningslinjer tydeliggjør vårt ansvar overfor kunder, konkurrenter, kolleger, aksjonærer og samfunnet for øvrig. Våre retningslinjer er grunnlaget for hvordan vi jobber, og den guider oss i å opprettholde tillit og troverdighet med våre samarbeidspartnere. Retningslinjene gjelder for alle selskaper i Mad- gruppen, og skal respekteres av alle.
Vår redegjørelse for aktsomhetsvurderinger er utført i henhold til Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold, også kjent som Åpenhetsloven.
I denne redegjørelsen gir vi en oversikt over vår organisering, ansvarsområder og retningslinjer for håndtering av loven, samt presenterer resultatene fra aktsomhetsvurderingene vi har gjennomført.
Spørsmål til Åpenhetsloven i Mad kan rettes til apenhetsloven@mad.no